No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tort „ Mõmmik“ ehk maitsev hapukoore kook

by - laupäev, september 16, 2017



Kui ma olin väike, siis tegi seda torti minu ema. Lapsepõlvest saati on see maitse mul siiani meeles: pehmed kihid hapukoore kreemiga – see on jumalik nauding. Praegu teen sellist torti oma väikesele tütrele ja ta on vaimustuses mitte ainult tordi maitsest vaid ja selle toredast nimest. Mõmmiku tort ei vaja palju aega: seda on hästi lihtne valmistada. Tort saab mõõdukalt magus, pehme ja pähklid annavad sellele maiusele originaalsust.

Koostis:
  • Kreeka pähklid – 1 klaas 

Taigna jaoks:
  • Nisujahu – 400gr 
  • Hapukoor – 1 klaas 
  • Küpsetuspulber – 2tl 
  • Suhkur – 150gr 
  • Kakao – 2spl 
  • Vanilli suhkur – 1pakike

Kreemi jaoks:
  • Hapukoor – 500gr 
  • Suhkur – 180 – 200gr
  • Glasuuri jaoks: 
  • Suhkur – 6spl 
  • Kakao – 4spl 
  • Või – 100gr 
  • Piim – 4spl

Valmistamine:

  1. Valmistage tainas: lisage hapukoorele suhkur, küpsetuspulber, vanilje suhkur ja segage vispli abil. Hapukoore segu jagage kahte ossa. 
  2. Hapukoore segu ühele osale lisage 180gr jahu ja 2spl kakaod. 
  3. Teisele hapukoore segu osale lisage 220gr jahu ja segage. 
  4. Olete saanud kaks erinevat taigna massi üks tume kakaoga ja teine hele. 
  5. Mõlemad taignad jagada omakorda kolmeks ühesuguseks osaks ( peaksite saama kokku kuus taigna osa). 
  6. Vormi põhi ( vormi suurus millist kasutasin mina oli 20 – 22 cm) määrige võiga. 
  7. Üks taigna osa kuuest jaotada ühtlaselt vormi põhja suru pisut kahvliga taigen ühtlaseks ( samuti on võimalus vormida iga taigna osa eraldi küpsetusplaadile ja nii küpsetada). 
  8. Kihid tuleb küpsetada eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 7 – 10 min. ( nii küpsetame iga kihi) 
  9. Seni kuni kihid jahtuvad, valmistame tordi jaoks kreemi. Segame suhkru ja hapukoore ja mikserdame 1 minut. Hapukoore kreem on valmis. 
  10. Kreeka pähklid peenestada blenderi või riivi abil. 
  11. Nüüd paneme tordi „karuke põhjas“ kokku. Lamedale ümmargusele alusele paneme kihid vaheldumisi hele, tume, hele, tume, määrides iga kihi hapukoore kreemiga ning puistame üle kreeka pähkli puruga. 
  12. Glasuuri jaoks paneme nõusse või, suhkru, kakao, piima ja asetame pliidile ning pidevalt segades saavutame ühtlase massi. 
  13. Katame kuuma glasuuriga tordi ning kaunistame pähklitega. 
  14. Paneme valmis tordi üheks ööks külmikusse imenduma. 



Tort „mõmmik“ mis on valmistatud kodus, on imemaitsev ja lihtsalt sulab suus. Selline tükike delikatessi rõõmustab teie peret ja sõpru.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate