No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Marineeritud kurgid sinepiga

by - laupäev, juuli 01, 2017


Marineeritud kurgid sinepiga – see on üks minu lemmikumaid retsepte!
 Kui ma ei jõua pisikesi kurke õigel ajal ära korjata, siis aitab see retsept mind alati hädast välja, kuna selle jaoks sobivad igasugused kurgid. Võib kasutada ülekasvanuid kui ka ebamäärase kujuga kurke. Kuna selle retseptiga saavad talveks kurgid sinepiga mahlased, aromaatsed ja krõmpsuvad.

Koostisosa:
Kurgid – 2kg
Sool – 2 supilusikat
Sinepipulber – 2 supilusikat
Must jahvatatud pipar – 10gr
Suhkur – 1 klaas mitte päris täis
Päevalilleõli – 1 klaas
Äädikas 9% - 1 klaas
Peeneks hakitud küüslauk – 100gr

Valmistamine:
Leotage kurke vees 5 tundi, pärast peske hoolikalt kurgid ära.
Lõikuge kurgid viiludeks, lisage maitseained, sool, suhkur, äädikas, päevalilleõli ja küüslauk ning jätke kolmeks tunniks seisma segades seda vahetevahel.
Peale kolme tundi pange kurgid purkidesse ja steriliseerige veega täidetud potis mille põhja on pandud käterätik või rest.
Purgid suurusega 0,5 liitrit steriliseerige keevas vees 5 minutit.
Peale steriliseerimist pu0rgid kaanetada ja panna jahedasse jahtuma.

Sinepiga valmistatud kurgid on suurepärane suupiste, mis meenutab rohkem salatit. Pidulaualgi on see suurepäraseks lisandiks.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate